Verhoog je frequentie

Voordelen van het verhogen van je trillingsfrequentie
“Alles is energie” Einstein

Lichaam, geest, gedachten en emoties: allemaal bestaan ze uit energie met een eigen trillingsfrequentie. Al die elementen bij elkaar bepalen je persoonlijke trillingsfrequentie.
Als je om je heen kijkt, lijkt de wereld voor een groot deel te bestaan uit vaste objecten, zoals de stoel waar je op zit, de beker in je hand en je eigen lichaam. Wat bijzonder is dat in al deze dingen (inclusief ons eigen lichaam) zich een wereld van kleine deeltjes bevindt, die volop in beweging zijn: moleculen, atomen, elektronen, protonen en neutronen. De kwantummechanica leert ons dat de allerkleinste deeltjes golven van energie zijn. Materie is dus in feite verdichte energie. Dat geldt dus ook voor jouw lichaam.
Een gezond menselijk lichaam heeft meestal een frequentie variërend van 62 tot 78 Hz, terwijl ziekte begint bij 58 Hz. Dus wanneer onze frequentie zakt, worden we ziek. Reden dus om goed voor je frequentie te zorgen!


Wat heeft invloed op onze frequentie?
Er zijn een aantal zaken die onze frequentie beïnvloeden hetzij positief, hetzij negatief.
Een belangrijke invloed hierin zijn onze emoties, deze hebben namelijk ook een eigen frequentie.
Een wetenschapper die al meer dan veertig jaar onderzoek heeft gedaan naar de effecten van emoties op het lichaam is dr. David R. Hawkins. Hij heeft emoties op 18 verschillende niveaus in kaart gebracht, inclusief hun frequenties.

Een paar tips om je trillingsfrequentie te verhogen


Let op je woorden
Hoe je tegen jezelf en anderen praat heeft invloed op je frequentie. Wat je zegt maar ook de manier waarop je iets zegt is een uiting van energie. Welgemeende complimenten of woorden vanuit compassie gesproken hebben een hoge trilling. Roddels, leugens of anderen uitlachen laten je frequentie dalen.
Dit zijn duidelijke voorbeelden maar soms ligt het subtieler, zeker als het gaat over je eigen innerlijke dialoog. Dat zijn vaak gedachten (die we ook wel beperkende overtuigingen noemen) die je uit je verleden met je meedraagt. Door hier je bewust van te worden en door dit om te zetten in helpende overtuigingen kunnen deze getransformeerd worden naar een hogere frequentie.

Eet vers en onbewerkt voedsel
Wist je dat ingeblikt en bewerkt voedsel een zeer lage frequentie heeft en dat vers en onbewerkt voedsel een vele malen hogere frequentie bezit? Dat alcohol een lage frequentie bezit en een appel een hogere kan je waarschijnlijk wel invoelen. Maar ook suiker heeft een lage frequentie. Zo zou je eens kunnen kijken naar je dagelijkse voedsel en hier een verandering in kunnen aanbrengen.

Verminder je schermtijd
Zit je een groot deel van de dag op je telefoon op social media of te Netflixen? Dan herken je het gevoel van apathie dat er kan ontstaan vast wel. Zoals je in de tabel van Hawkins kunt zien heeft deze emotie een zeer lage frequentie. Je komt vast te zitten en krijgt steeds minder zin om iets te ondernemen. En laat dat nu juist nodig zijn om je hiervan te bevrijden. Hoe kan je dit doorbreken? Natuurlijk door minder vaak op je mobiel te zitten en je kunt ook lekker naar buiten gaan. Wandelen of fietsen of een andere activiteit die je plezier geeft. Als je dit ook nog in een natuurlijke omgeving doet dan werkt het extra verhogend op je trillingsfrequentie.

Bovenstaande tips zijn dingen die je zelf kunt oppakken.
Mocht je nog een stapje verder willen gaan en willen gaan kijken naar de onderliggende oorzaken die voor jou persoonlijk spelen. Dan ben je bij ons van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.
 
 
 

Naar het overzicht
Meer weten?

Stuur ons een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact