De kracht van je gedachten

Wat is het?

Je kent ze vast wel, gedachten die steeds terugkomen in verschillende situaties en waar je last van hebt. Vaak zijn dit gedachten die al in je kindertijd zijn ontstaan, dus al in je gezin van herkomst. Zoals: "ik moet niet zeuren maar doorgaan of ik kan dat toch niet, of ik ben het niet waard". Dit noemen we beperkende overtuigingen. Deze overtuigingen heb je in een bepaalde fase van je leven nodig gehad. Maar we vergeten vaak om te onderzoeken of deze overtuigingen nu nog nodig zijn en of het niet tijd wordt om ze los te laten, omdat ze ons beperken en een negatieve invloed hebben op ons gevoel van vitaliteit.

Hoe werkt de methode? 

Samen brengen we de meest belangrijke beperkende overtuigingen van je in kaart. We staan stil bij de herkomst hiervan en de mate van impact die deze overtuigingen hebben op jouw dagelijks leven en op je gevoel van vrijheid en vitaliteit. Na deze verkenning helpen we jou te formuleren wat je wilt verwelkomen in je leven. Denk hierbij aan je toekomstbeeld en verlangens/behoeften die je hebt. Door middel van een systemische oefening ondersteunen wij jou bij het afscheid nemen van je beperkende overtuigingen en het omarmen en in je leven brengen van helpende overtuigingen.  

Wat brengt het? 

Gedachten hebben kracht en alles wat je aandacht geeft groeit. Dus als je gaat werken met je helpende overtuigingen, ga jij actief jouw leven vorm en inhoud geven, op basis van de wensen en behoeften die je hebt. Je schept hiermee je eigen werkelijkheid. Op deze manier neem je de volle verantwoordelijkheid voor je leven. Je gaat meer vrijheid en vreugde ervaren en een grotere mate van vitaliteit. 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Stuur ons een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact