Leefstijl

Iedereen kent het belang van een gezonde leefstijl. We weten dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan het ervaren van vitaliteit. Vitaal zijn, dat is vol levenslust aan je dag beginnen, energie hebben en met een positief gevoel in het leven staan. Ook ervaar je weerbaarheid en veerkracht, waardoor je beter met tegenslag om kunt gaan. De basis van echte blijvende vitaliteit is zingeving. Je kunt bij ons terecht als je meer zicht wilt krijgen op jouw leefstijl en hieraan wilt werken. In een gesprek verkennen we samen de verschillende gebieden, brengen we deze in kaart en geven we je praktische handvatten hoe jij jouw vitaliteit in je dagelijks leven kunt vergroten.  Een paar belangrijke invalshoeken zijn:

  • Wat is voor mij gezonde voeding en hoe kom ik van vullen naar voeden?
  • Hoe doorbreek ik mijn patroon van luiheid en gebrek aan discipline en kom ik in beweging?
  • Stress heeft invloed op mijn ademhaling, hoe kan ik de door mij ervaren stress d.m.v. ademhalingsoefeningen loslaten en beter met stressvolle situaties leren omgaan? 
  • Hoe kan ik meer zingeving ervaren? Wat inspireert mij in mijn leven? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Ken ik mijn levensmissie?

Methodes voor een gezonde leefstijl

Wij werken onder andere met ademhalingstechnieken en Heartmath®. Waarbij we gebruik maken van bepaalde ademhalingstechnieken die jouw immuunsysteem positief beïnvloeden en meer zuurstof in je lichaam brengen. Tevens ervaar je een diepe rust en stilte.

Heartmath® is een methode die zichtbaar maakt hoe jouw hartritmepatroon er uit ziet. Als we stress ervaren zien we een chaotisch hartritme in plaats van een coherent ritme. Middels een sensor aan je vinger of oor, die verbonden is aan onze computer, registreren we je hartritmepatroon en maken deze zichtbaar op het scherm. Deze methode biedt jou praktische technieken met direct stress verlagend effect o.a. gericht op het leren herkennen van stress signalen en het reguleren van stress door het doen van oefeningen.

Meer weten?

Stuur ons een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact