S.C.M.H-methode®

Shungite is een heel bijzondere steen die alleen wordt gevonden in Karelië in het noordwesten van Rusland. Het is één van de oudste steensoorten op aarde. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat de steenlaag Shungite minstens twee miljard jaar oud moet zijn. Shungite bestaat voor 97% uit koolstof. Alles dat te maken heeft met levende processen op aarde komt koolstof aan te pas.

Wat is de S.C.M.H-methode®?

Shungite heeft bijzondere moleculen, fullerenen genaamd. Het helend vermogen van de fullerenen is inmiddels door wetenschappelijk onderzoek bewezen. Deze wetenschappers hebben hier zelfs in 1996 een nobelprijs voor uitgereikt gekregen. Shungite heeft de hoogste trilling van alle elementen op aarde en heeft hierdoor bijzondere eigenschappen, zoals het kunnen afbreken en neutraliseren van straling. Het helen van de meridianen en de chakra's wordt door dit vermogen van de Shungite positief beïnvloed. 

Hoe werkt de S.C.M.H-methode®?

Middels het leggen van Shungite plaatjes en een Shungite piramide op specifieke meridiaan- en lichaamspunten en op chakra's, waarbij tegelijkertijd bepaalde handgrepen op het hoofd worden toegepast, kunnen geestelijke, emotionele en lichamelijke klachten verminderen en/of verdwijnen. Essania werkt met een standaardmethode om het gehele systeem te balanceren, zonder dat je hier specifieke klachten voor hoeft te hebben. Ter ontspanning van het hele lichaam of als een soort APK voor jezelf. Onze auto onderhouden vergeten we immers nooit, want stel dat hij niet wil starten! Maar ons eigen lichaam gaan we pas mee aan de slag als er al wat hapert en je lichamelijke klachten ervaart. Dat kan je dus voorkomen door jezelf een SCMH® sessie te gunnen.

Daarnaast kan je met deze methode ook heel gericht werken aan bijvoorbeeld het loslaten van bepaalde emotionele klachten zoals: boosheid, verdriet, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, paniek-aanvallen, gebrek aan energie/burn-out, chronische vermoeidheid.

Wat brengt de S.C.M.H-methode®?

De S.C.M.H-methode® heeft een positief effect op geestelijke, emotionele en fysieke klachten. Daarnaast brengt het rust in het zenuwstelsel en geeft het meer energie bij klachten zoals chronische vermoeidheid en/of burn out. Ook worden er gelukshormonen afgescheiden zoals oxytocine, serotonine, dopamine en endorfine. Door het vasthouden van specifieke punten op het hoofd kan de bloeddruk worden verlaagd, de bloedsuikerspiegel worden gereguleerd en het hele lichaam worden gekalmeerd.

Dit heeft alles te maken met het ontstoren van de meridiaan punten en het stimuleren van de Nervus Vagus, ook wel de hoofdzenuw genoemd, die in verbinding staat met alle organen in het lichaam. De Nervus Vagus speelt ook een grote rol in het ervaren van stress en angst in je lichaam en door deze te stimuleren geeft deze positieve boodschappen af aan je lichaam. Aan het eind van een sessie voel je je ontspannen, heb je minder last meer van angstgevoelens en zijn je stresshormonen verlaagd.

 

Meer weten?

Stuur ons een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact