Transformeer je blokkades

In je dagelijks leven kun je het gevoel hebben dat je vastzit of steeds tegen dezelfde vraagstukken aanloopt. Dit veroorzaakt dat je minder goed in je vel zit, minder plezier ervaart en ook minder energie hebt. Onze ervaring heeft ons geleerd dat het heel helpend is om met iemand hiernaar te kijken, omdat het heel lastig is om hier zelf zicht op te krijgen. Wij hebben een drietal methodes waar wij mee werken.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Gebeurt het jou ook dat je na een ontmoeting of gesprek bij jezelf denk: wat is er nu eigenlijk gebeurt? Het gesprek is heel anders gelopen als je had gedacht of als je van plan was. Misschien heb je de ander over je grenzen heen laten gaan, ben je zelf boos geworden of ging het gesprek een kant op die je helemaal niet wilde. NLP helpt je om je bewust te maken van jouw manier van communiceren. NLP maakt gebruik van diverse instrumenten en technieken die jou ondersteunen om op een bewuste en duidelijke manier te communiceren met jezelf en anderen. Denk hierbij o.a. aan de manier waarop je waarneemt en je afstemt op de ander. En luister je ook naar wat de ander niet zegt? En is dat wat je zegt en wat je laat zien in overeenstemming met elkaar? 

ACT (Acceptenance en Commitment Therapy)

ACT helpt je om je psychologische flexibiliteit te verhogen en om op een andere manier om te gaan met angst, pijn, gedachten en emoties. Het is een methode die je inzicht geeft in de wijze waarop je met negatieve gedachten en gevoelens om kunt gaan. Niet door ze te vervangen door positieve gedachten, maar door ze te herkennen, erkennen en daarna toch te gaan doen wat je van plan was en je niet te laten weerhouden door deze gedachten. Het biedt veel oefeningen die je met humor en op een praktische manier helpen om op een andere manier naar je vraagstuk te kijken en hier mee om te gaan. Het doel van ACT is niet zozeer het oplossen van je klachten maar het onwikkelen van je persoonlijke veerkracht.

FYD (Feeding Your Demons)

FYD helpt je om je angsten en emoties te transformeren en je hier dus van te bevrijden. In een proces van vijf stappen maak je contact met dingen waar je last van hebt, wat je beroofd van je energie of wat je van streek maakt. Je bepaalt voor jezelf aan welke blokkade of emotie je wilt gaan werken en vervolgens ga je deze in je lichaam opsporen. Hierna ga je je verbeelding gebruiken en geef je de blokkade in gedachten een vorm. Door dit te doen kun je er op een veilige manier contact mee maken en het een aantal vragen stellen. Je verplaatst je in de vorm en krijgt inzicht in wat er nodig is om deze blokkade op te lossen. Vervolgens kan je de blokkade geven wat het nodig heeft. Je transformeert je blokkade hiermee in je bondgenoot. Je energie kan weer vrij stromen en je ervaart een gevoel van vrijheid. Je bondgenoot wordt een krachtig anker waar je op terug kunt vallen bij nieuwe uitdagingen die het leven je biedt.

Meer weten?

Stuur ons een berichtje voor meer informatie of een afspraak!

Contact